Pre-Employment Screening / CV-Check

Pre-Employment Screening / CV-Check

Werkgevers let op!

In zeer veel CV’s (80%) staan zaken die onjuist zijn, gelogen zijn of gewoon niet kloppen.

In 30% van de CV’s staan zelfs leugens.

20% van de sollicitanten liegt over een behaalde opleiding.

Elke afdeling werving en selectie zouden betrouwbare en integere mensen moeten kunnen filteren uit alle sollicitanten. Dit moet kunnen mits u alle mogelijkheden benut om dit te doen. Een van de mogelijkheden is het inschakelen van K-2 Recherchebureau om na te gaan of alle gegevens kloppen die door de sollicitanten geschreven en gezegd zijn.

Op basis van machtiging door de kandidaat af te geven kunnen wij praktisch alles onderzoeken.

Door middel van een gedegen onderzoek voorkomt u reputatieschade aan uw bedrijf en de hoge kosten die hiermee in beeld komen.

Betrouwbaar en integer personeel is een van de belangrijkste zaken binnen ieder bedrijf.

Waar u aan moet denken bij een pre-employment screening;

 

CV-Check

Verificatie van de opgegeven opleidingen en diploma’s op basis van machtiging door de kandidaat.

Referentieonderzoek.

Vaststellen van de correcte en juiste identiteit van de kandidaat.

Open bronnen onderzoek.

Als recherchebureau kunnen wij ook in diverse gesloten bronnen onderzoek doen. Uiteraard alles binnen de geldende wet- en regelgeving.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Zelf aanvragen door kandidaat.

Financieel (achtergronden) onderzoek.

Omgevingsonderzoek. Ter plaatse of telefonisch mensen in de omgeving van kandidaat interviewen.

Waarom zijn deze zaken belangrijk? Welnu stel dat de kandidaat financiële problemen heeft. Dit gaat aantoonbaar ten kosten van de inzet voor het bedrijf. Tevens staat vast dat mensen met financiële problemen zich vaker ziek melden dan andere werknemers.

Bij een omgevingsonderzoek is vaak vast te stellen of iemand ooit in aanraking met politie of justitie is geweest. Doorvragen is de kracht van de meeste recherchebureaus.

Voor CV checks is het noodzakelijk dat de kandidaat van te voren akkoord gaat om de bescheiden te controleren. Als de kandidaat niet akkoord gaat is het duidelijk dat er een en ander niet klopt. Een machtiging moet getekend worden.

Referentie onderzoek en het checken van voormalige werkgevers is van belang om een goed beeld van de kandidaat te krijgen en of hij de waarheid gesproken heeft. Er zij hier enkele juridische beperkingen die besproken worden tijdens een intake gesprek.

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een greep uit de mogelijke checks en onderzoeken.

Voor het verwerken van persoonlijke gegevens houden wij ons aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Wij werken met Vergunning van Ministerie van Veiligheid en Justitie POB764 en hebben tevens een inschrijving bij de Registratiekamer onder nummer: P-0022002.

Kosten van een pre-employment screening en CV onderzoek liggen tussen de € 250,- en € 2.500,- afhankelijk van het van te voren overeengekomen type onderzoek en de diepte er van. Geen verrassingen achteraf, u hoort ruim van te voren wat de kosten zullen zijn.

Een intake gesprek is gewenst om een duidelijk beeld te krijgen van wat u precies uitgezocht, gecontroleerd en bevestigd wilt hebben.

Neem geheel vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden voor uw bedrijf.

screening@k-2recherche.nl