Roddelblad

De redactie van een bekend roddel weekblad waar ik met enige regelmaat werkzaamheden voor verricht belde mij met de vraag of ik een onderzoek wilde doen. Ze hadden geruchten gehoord waaruit zou blijken dat een bekende Nederlander een zoon zou hebben uit een eerdere relatie. Tja, waar je je al niet druk over kunt maken. Maar goed, werk is werk. Deze onbekende zoon zou in Groningen wonen samen met zijn vriend.

Zijn moeder is een bekende presentatrice en het zou derhalve een leuk nieuwtje kunnen zijn voor het weekblad. Ik kreeg enkele gegevens en startte het onderzoek in de eerste instantie vanuit mijn kantoor. De jongen bleek de achternaam te hebben van zijn vader en in een volksbuurt in Groningen te wonen, deze informatie had ik al vrij snel boven water. De opdracht was om foto’s te maken van deze jongeman, eventueel met partner. Nadat ik zeker wist waar de man woonde vertrok ik ’s morgens vroeg naar Groningen en ging in de straat staan schuin tegenover de woning. De gordijnen waren gesloten en lichten brandden ook niet in de woning. Ik bleef enkele uren staan maar er gebeurde erg weinig.

Uiteindelijk besloot ik bij de buren aan te bellen met de vraag of de zoon van de presentatrice daar inderdaad woonde en of hij ergens werkte, ik vertelde voor de verzekering te werken. De buren stonden mij uitgebreid te woord en vertelden dat de gezochte jongeman daar inderdaad woonde en dat ze op vakantie waren maar de volgende dag terug zouden komen. Heel toevallig was er enkele dagen voor hun vakantie ingebroken zodat het helemaal niet zo gek was dat er net iemand van de verzekering aan de deur stond. Ik bedankte de buren en vertrok om de volgende dag weer terug te komen. Om een uur of twee ’s middags kwam een taxi voorrijden met twee jongemannen op de achterbank. De koffers werden door de chauffeur voor de deur van de woning gezet en er werd afgerekend.

Voordat de mannen de deur van de woning openden omhelsden ze elkaar innig waardoor ik direct de gewenste foto’s met telelens kon maken. Toen ik echter mijn opdrachtgever belde en ondertussen mijn aantekeningen aan het bijwerken was, bleek de buurman naar buiten te zijn gekomen. Hij vertelde waarschijnlijk dat ik een dag eerder aan de deur was want hij maakte de mannen attent op mijn auto door in mijn richting te wijzen.

De onbekende zoon liep naar mij toe, stelde zich netjes voor en vroeg of ik inderdaad van de verzekering was. Ik nam mij voor om gewoon de waarheid te vertellen en zei dus dat ik op dat moment voor een roddelblad werkte en de opdracht had enkele foto’s te maken die ik ondertussen al had. Hij had er helemaal geen problemen mee en vroeg of ik binnen wilde komen voor een kopje koffie. Dat deed ik en ze gaven me een volledig verhaal over de familiebanden en andere leuke privé wetenswaardigheden.

Met toestemming van de deelnemers heb ik het hele gesprek opgenomen en later aan het weekblad doorgestuurd met de foto’s. Een week later stond de aankondiging van het interview op de voorpagina van het blad. De werkzaamheden van een Privé Detective kunnen vreemde vormen aannemen.